Page content

Philips Research en de Workshop Energy Medicine meets Technology

Philips Research en de Workshop Energy Medicine meets Technology

Afgelopen vrijdag ontvingen wij van de afdeling Voorlichting van Philips de mededeling dat de workshop Energy Medicine meets Technology niet kan doorgaan.

“Als innovatief leider in de gezondheidstechnologie, werken de teams van Philips Research aan innovatieve, wetenschappelijke projecten. Onderdeel van Philips Research is tevens het volgen en vergaren van trends, ideevorming in de samenleving, dit kan zeer breed zijn. Daartoe worden regelmatig interne informatiesessies georganiseerd met afwisselende gastsprekers. We hebben het initiatief van deze verkennende workshop onderzocht en besloten niet met deze workshop door te gaan. Bij eigen trajecten om productconcepten te ontwikkelen, start Philips altijd vanuit een gedegen en bewezen wetenschappelijke basis.”

De aanleiding voor de Philips directie om de workshop Energy Medicine meets Technology af te zeggen was een bericht op de site voor sceptici, Kloptdatwel.nl:    ‘valt Philips voor energetische kwakzalverij?’.

Mauk den Boer was voor deze workshop uitgenodigd om zijn ervaringen in dit marktsegment met Philips medewerkers te delen  en een aantal Raymedy therapeuten zou vanaf het middaguur aan medewerkers van Philips Research demonstreren hoe meten en behandelen met licht, magneetveld of energie in de praktijk worden uitgevoerd.

Vandaag werd ons door een journaliste van De Volkskrant gevraagd wat wij van deze gang van zaken vinden. Hieronder staan de kernpunten van het antwoord dat we hebben gegeven.

  1. Philips heeft al een aantal produkten die gebruik maken van licht en magneetveld en dat dit een onderwerp is dat logischerwijze de aandacht van Philips heeft.
    zie onder andere producten voor pijnbestrijding,  een ontwikkeling samen met ABN AMRO en Philips voor beleggers en een cosmetisch product op basis van licht en stroom, de Reaura
  2. Er zijn al veel goede onderzoeken gedaan op dit gebied. Veel energetische technieken berusten op algemeen erkende natuurkundige wetmatigheden die zowel in de chemie, de biochemie, cardiologie routinematig worden toegepast.  Voor een uitleg zie bijvoorbeeld Prof. Sedlbauer, hoogleraar Bouwfysica verbonden aan de Technische Universiteit München op deze video (Duitstalig)
  3. Raymedy heeft TCM en westerse meettechniek en geneeskunde met elkaar geintegreerd. Een aanpak die aan veel gerenommeerde instituten en Universiteiten steeds meer aandacht krijgt omdat het inzicht steeds meer postvat dat alleen integratie een uitweg kan bieden uit de impasse waarin de geneeskunde zich bevindt. Wij vervullen daarin een rol als bruggenbouwer zoals blijkt uit samenwerking met zowel de Beijing Administration of Traditional Chinese Medicine, de China Information Association for Traditional Chinese Medicine als met het Chinese Ministerie voor Wetenschap en Technologie.
  4. Gezondheidszorg in Nederland is helaas gepolariseerd en het lijkt of men zich vanuit universiteiten en artsen-organisaties laat remmen als het aankomt op het zoeken van nieuwe wegen omdat men het soort discussies met de toonzetting en eenzijdigheid zoals door Skepp gevoerd wordt liever vermijdt.
  5. Raymedy wordt door buitenlandse organisaties geraadpleegd over de integratieve benadering en de effecten van licht en magneetveld. Dat integratieve benaderingen gezocht worden en belangrijk gevonden worden blijkt bijvoorbeeld uit de keuze voor de door ons ontwikkelde hard- en software door het Chinese ministerie van Technologie en Wetenschap voor een 4 jaar durend zeer omvangrijk onderzoek waarin 10.000 patienten betrokken worden door 5 ziekenhuizen, w.o. het grootste ziekenhuis in Beijing en dat begeleid wordt door 2 universiteiten. Lees hier ons eerder Nieuwsbericht over dit onderwerp

Dit is de link naar het Volkskrant artikel 

We zijn natuurlijk teleurgesteld dat de discussie in Nederland zo door verdachtmakingen gekenmerkt wordt en dat de in de praktijk behaalde resultaten hier geen rol in spelen. In de Verenigde Staten zijn al meer dan 40 Academische Ziekenhuizen samenwerkingen begonnen op het gebied van integratieve geneeskunde! Onder wie topuniversiteiten als Harvard en Stanford!

Arnhem, 24 oktober Mauk den Boer

Comment Section

17 reacties op “Philips Research en de Workshop Energy Medicine meets Technology


Door Narda Veugelers op 25 oktober 2016

In de encyclopedie staat innovatief als volgt omschreven: 1) Baanbrekend 2) Grensverleggend 3) Iets nieuws brengend 4) Vernieuwend. Vanuit deze betekenis vind ik het dan ook onbegrijpelijk dat het “innovatieve” team van Philips zo’n mooie kans, om het Ramedy systeem niet alleen inhoudelijk te leren kennen maar ook aan den lijve te ervaren, aan zich voorbij laat gaan. Raymedy voldoet aan de volledige beschrijving. Een systeem dat het lichaam en de geest op een positieve manier ondersteund, ik doel hier op het feit dat er geen bijwerkingen zijn en klachten verhelpt, is zo innovatief dat het aangeboden zou moeten worden aan iedereen. Het plaatst Philips in een ander daglicht. Wat is de betekenis van hun “innovatieve” ideeën als ze zich laten sturen door mensen die geen kennis hebben van systemen zoals Raymedy? In mijn praktijk werk ik met Raymedy. Infecties, littekens, pijn, exceem, ziekte van Lyme, lekkende darm syndroom, aerotoxische syndroom, enz.worden met Raymedy succesvol behandeld. Klanten kwamen vaak als ze alles al hadden geprobeerd en te horen hadden gekregen te zijn “uitbehandeld”. Door de goede resultaten wordt het effect van behandeling met licht en geluid steeds meer bekend en komen klanten eerder. De mensen worden steeds bewuster en willen hun lichaam ondersteunen en niet meer symptomatisch laten vergiftigen. Als er in China een Nederlands systeem, zijnde Raymedy, wordt gebruikt voor een onderzoek met 10.000 mensen, dan loopt het “innovatieve” team van Philips toch achter de feiten aan?


Door Irene op 25 oktober 2016

Al 12 jaar werk ik met veel succes met de licht en kleuren frequentie’s van Raymedy.
Er komen mensen uit het hele land voor een behandeling en de resultaten zijn zeer goed.
Of het nu gaat om Pfeiffer, vermoeidheid, emotionele problemen, slaapproblemen etc. het is een geweldig systeem.
Zelfs voor onze pups was het een uitkomst.
De kleinste van de 5 pups kreeg na 3 weken diarree en ze droogde enorm snel uit.
Ze wou niet meer drinken en lag in mijn handen bijna dood te gaan.
De oogjes draaiden weg, ze werd slapper… ik heb toen snel een diarree geluidsfrequentie op haar buikje gezet.
Na 3 minuten kwam er weer wat leven in…na nog 2/3/ minuten begon ze weer te drinken.
Het is een geweldig leuke hond geworden. maar wel dankzij raymedy.


Door Mechthild de Leijer op 25 oktober 2016

Volgens mij is het voldoende evidenced based als 90 % van onze cliënten verbeterd de deur uitgaan. Lees de ervaringen en bekijk de filmpjes van deze jonge innovatieve methode.Door Kim op 25 oktober 2016

Raymedy werkt wel degelijk! Ik heb het zelf aan de levende lijve ondervonden! Heb zelf een progressieve auto-immuun-aandoening. Philips heeft ook te maken met apparatuur voor medici, o.a. MRI-scans. De grote farmaceuten hebben natuurlijk weer een vinger in de pap en sturen een bedrijf als Philips makkelijk aan met wat wel en wat niet te doen. Jammer!


Door Wilma op 25 oktober 2016

Ik heb polymialgia reumatica en maak al 2 jaar gebruik van de energetische geneeskunde van Raymedy. De reguliere behandeling van deze ziekte is prednison die afgebouwd wordt. Bij mij lukte dat afbouwen niet, omdat mijn bezinking steeds te hoog bleef en ik meteen veel meer pijnklachten kreeg als ik minder prednison nam. Sinds de behandeling met Raymedy signalen kan ik met steeds minder prednison toe. Ik heb de behandeling door omstandigheden een poosje gestaakt en toen namen de klachten weer aanzienlijk toe en steeg ook de bezinking. Bij het hervatten van de behandeling daalde de bezinking weer snel en kon ik verdergaan met afbouwen van de prednison en kan ik me weer veel beter bewegen. Ik ben ervan overtuigd dat ik binnen afzienbare tijd zonder prednison kan, terwijl de reumatoloog mij heeft voorspeld dat ik bij de groep patiënten hoor die niet meer van deze ziekte geneest. In de mijn status in het ziekenhuis staat nu: de alternatieve behandeling lijkt aan te slaan.


Door Ellen Veugelers op 25 oktober 2016

Wat een gemiste kans om kennis te maken met de uitgebreide mogelijkheden van Raymedy. Recent een bijzonder goed resultaat gehaald bij een vrouw die te kampen had met sterke energiedips en hoofdpijn na het oplopen van de ziekte van Lyme door een teekbeet.


Door A.Z.( Huisarts in de Randstad) op 25 oktober 2016

Hallo Mauk,

Wat vervelend maar ja, moet eerlijk zeggen dat ik ook niet anders verwacht.

Ik gebruik de Raymedy o.a. bij vermoeidheidsklachten dan doe ik meestal een in balans behandeling. Ik heb een mevrouw die chemotherapie ondergaat en hiervan ook erg moe is met de Raymedy in balans behandelingen en soms ook specifiek behandeling van de bijwerkingen is de chemo voor haar veel dragelijker geworden.

Ik gebruik ook veel de zapper als mensen al eindeloos antibiotica hebben gehad en daar geen zin meer in hebben of als ze resistente bacteriën hebben dan gebruik ik ook de zapper en dat lijkt ook tot gunstige resultaten te leiden in de zin van minder klachten en negatieve urine kweek na behandeling. De patiënt met de resistente bacterie heeft op dit moment weer klachten dus ik zou binnenkort weer een zapscan doen. Wat ik wel lastig vind is dat ik geen antwoord kan geven als ik een bepaalde frequentie heb gevonden bij de zapscan of het dan een bacterie/virus/ parasiet is en welke.

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn praktijk nog steeds vrij druk is en dat het mij niet lukt om de behandelingen met het Raymedy apparaat nog meer in te zetten.

Ik geloof nog steeds in de mogelijkheden van Raymedy en ik moet organisatorisch nog even kijken hoe ik het meer in kan zetten in mijn praktijk. Maar ik denk dat ik daar dit jaar niet aan toe kom.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

A.Z. ( huisarts)


Door Francis de Ruiter op 25 oktober 2016

Gemiste kans voor Philips. Ik werk al 6 jaar met Raymedy en heb bijna alleen positieve ervaringen.
Klachten als rhinitis, burn-out, herstel van fracturen tot herstellen van postoperatief bacteriële infectie in knie na plaatsen van prothese. De arts wie de second opinion deed na deze knieoperatie was zeer verontrust of het been behouden kon worden. Na Raymedy behandelingen is de bacterie volledig verdwenen tot grote verbazing van de behandelend arts, welke zelfs 1 jaar na dato nogmaals wilde controleren of de bacterie echt weg was. Evidence based ? Hoeveel “evidence” wil Philips hebben?


Door Marianne visser op 25 oktober 2016

Jammer van de gemiste kans. Er zijn zoveel mooie goede manieren om gezondheid te verkrijgen en te ondersteunen. Alleen is het vaak bij de grote massa ‘ onbekend maakt onbemind ‘.


Door Martinus op 25 oktober 2016

Mijn vraag is of die mensen die verantwoordelijk zijn voor het niet doorgaan zich realiseren wat ze doen. Als zij onderzoek hadden gedaan onder de honderden, duizenden mensen die baat hebben bij deze behandelmethodes, zouden ze mogelijk anders hebben gereageerd.
Als regulier geen oplossing biedt en deze methodes wel, war om dan kritiek.
Gelukkig hebben hun naasten nooit een probleem waarvoor de reguliere zorg geen oplossing biedt. Zou niet uit te leggen zijn door deze azijnplassers.


Door Martine en Ruth van den Brink op 26 oktober 2016

Beste Philips! Wij, tweeling, waren radeloos/ten dode opgeschreven met allerlei vage klachten. Regulier kon ons niet helpen. Bij ‘toeval’ kwamen wij met Raymedy in aanraking. Na 2 jaar behandeling zijn we er nog en is de Lyme uitgeschakeld. Dit scheelt de samenleving heel veel geld als iedereen Raymedy zou gebruiken. Dit is een topje van de ijsberg van alle klachten die Raymedy kan verhelpen. Het is hoog tijd dat de mensheid verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar eigen ziektes en prefentief te werk gaat. Philips kan daarin een hele belangrijke rol spelen en zijn positie weer innemen op de Nederlandse markt! Go for it Philips!


Door Stefanie van den Berg op 27 oktober 2016

Ik vind het onbegrijpelijk dat een bedrijf als Philips, die altijd een vooraanstaande rol heeft gespeeld in de techniek, zich nu zo terughoudend opstelt. Steeds meer mensen werken met een methode zoals Raymedy en steeds meer mensen vinden hun heil bij Raymedy. Wat voor bewijs heb je nodig? Mensen die onwillend zijn tegenover vooruitgang blijven zich verschuilen achter een leeg argument als “not evidenced based “. Maar ik had niet gedacht dat Philips daarbij zou horen. Erg teleurstellend.


Door Fenna Met op 27 oktober 2016

Met behulp van een speciaal voor mij geselecteerde frequentie ben ik enkele jaren geleden van klachten afgeholpen,die me het leven zuur maakten.
Elke winter had ik erge last van ijskoude voeten,en was ik steevast doorlopend verkouden,vaak resulterend in zeer pijnlijke bijholte -, of voorhoofdholteontstekingen. De antibioticakuur die ik daar soms voor kreeg hielp, zolang ik in huis bleef. Zodra ik mijn neus na beeindiging van de kuur buiten de deur stak, keerden de klachten terug.Geen oplossing dus.
Na de eerste behandeling. met die frequentie , verspreidde een aangenaam warm en tintelend gevoel zich door mijn benen.Ja,zelfs tot in mijn achterhoofd voelde ik het.Na nog twee behandelingen gedurende die herfst bleef de warmte voorgoed. Toen het “verkoudheids-seizoen “aanbrak gebeurde er niets! We wandelden in weer en wind, zonder al die sjaals en mutsen; het kon allemaal.Nooit meer zo ellendig vatbaar voor kou geweest.
Het is verbluffend wat er met behulp van elektromagnetische energie voor je gezondheid kan worden gedaan.
En het is onbegrijpelijk dat je de krant haalt met niet terzake doende uitspraken teneinde zulke innovatieve ontwikkelingen te hinderen.


Door Lydia Groote op 29 oktober 2016

Zelf schrik ik altijd weer even van zo’n bericht maar dat duurt maar even.
Het geeft alleen maar aan hoe succesvol Raymedy is anders hoef je er geen aandacht aan te besteden.
Zelf werk ik al ruim zes jaar met dit systeem en ik zou het voor niets anders willen ruilen.
De reacties en resultaten bij mensen zijn divers en inspirerend.Zelf hou ik van speurwerk, als mensen met chronische klachten bij mij komen is het verrassend te zien waar je uitkomt.Ik behandel kleine kinderen tot mensen van 95 jaar en het is bijzonder dat je ze allemaal kunt helpen.
Kortom een systeem die betrouwbaar is in de praktijk!
En dus voor phillips een gemiste kans.


Door Lizeth op 6 november 2016

Na 3 bezoeken bij raymedy Eindhoven doe ik een ervaring op die me als totaal aanspreekt. Daar bedoel ik mee het psyche fysieke en energetische wat ik als mens zijn ook ervaar. Ben nu zo’n 30 jaar intensief bezig met gezond leven zijn of dat te leren. Waarin je dus vooral zelf aan de slag gaat. Maar krijg je dan daar nog de juiste ondersteuning in, dan kan je verder komen met chronische klachten.
Daar was raymedy zeker baanbrekend in voor mij. Verder denk ik dat je contrasten zoals man vrouw, links rechts, dag nacht, moslim katholiek enz. niet kunt zeggen, alleen dat is goed. Maar je kan wel contrasten respecteren cq integreren, en kijken waar je elkaar wel in dan kan ontmoeten.
Contrasten zijn er alom overal en vooral in een goed schilderij. Want die heeft daar een balans in weten te vinden!

, waarin je als patient veel zelf kan doen. maar met de juiste ondersteuning kom je nog verder. en dat is zeker het geval na al 3 x een bezoek bij raymedy. ja het gevoel dat ik ergens kon komen waar ik voorheen nog niet bij kwam. met alle respect voor alles wat er aan alternatief op de markt is is dit met de juiste mensen aan het stuur die weten waar ze mee bezig zijn een baanbrekende richting voor mij.


Door Mauk den Boer op 6 januari 2017

Bij Raymedy zijn we heel benieuwd wanneer men bij Philips officieel weer in beweging komt.
Het is wel gebleken dat het onderwerp bij veel Philips medewerkers leeft en dat velen binnen het bedrijf het betreuren dat de geplande bijeenkomst geen doorgang heeft gevonden. Men vindt energie geneeskunde zo passen bij Philips….
We zullen zien, wij gaan tenminste gewoon verder in 2017, met hernieuwde energie.

Plaats een reactie


*