Prostaatproblemen

Slaap tekort en niet echt uitgerust?

Vaak naar de wc moeten omdat er anders ongelukjes gebeuren, er 's nachts een paar keer uit moeten waardoor je fases met diepe slaap te kort zijn en je niet goed uitgerust aan je dag kunt beginnen. Iedere man kan vanaf zijn vijftigste problemen met zijn prostaat krijgen. Dit heet goedaardige prostaat hypertrofie. 

Raymedy kan je dan helpen.

Meer over prostaat hypertrofie >

Raymedy pakt het anders aan

Raymedy koppelt eeuwenoude Oosterse inzichten aan onze Westerse wetenschap. Daarmee kunnen we in 4 stappen werken aan een oplossing voor je prostaatproblemen:

1. Intake

Je kiest samen met ons een therapeut en vult een intake-formulier in. Daarmee krijgt je therapeut zicht op je prostaatklachten en alles dat daarmee samenhangt.

Vind samen met ons jouw therapeut

2. Bodyscan

De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door meridianen te meten die met je klachten te maken hebben.

Zo werkt het

3. Inzicht

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut de balans te herstellen of verbeteren.

4. Start 

Je therapeut stelt een behandelplan op met licht- en magneetpulsen om je lichaam weer in balans te krijgen.

Zelf doen kan ook

Goed op weg

naar een

gezond leven

Prostaatproblemen

Willem had problemen met zijn prostaat maar...

Prostaat en de meridianen

We kijken met brede blik naar
prostaat problemen.

Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, chemische signalen of licht. Volgens eeuwen oude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via meridianen door het lichaam. Bij de behandeling van je prostaat hypertrofie maken we bij Raymedy gebruik van beide inzichten.


Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Bij Raymedy zorgen we ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.


Prostaatproblemen en je meridianen

Problemen met je prostaat hebben vooral te maken met een verzwakking van je blaasmeridiaan en met de inwerking van ureum en andere zuren op je prostaat. Daardoor wordt het steunweefsel voos, de motorische zenuwen worden zwak en de spieren slap. Ons prostaatprotocol richt zich op verbetering van deze aspecten. 

Resultaten bij prostaatproblemen

Onderzoek laat zien dat de Raymedy methode duidelijke verbetering laten zien. Je hoeft dan veel minder vaak je bed uit 's nachts. Ons prostaatprotocol richt zich op de gevolgen van lokale verzuring door urinezuur, op een verbetering van de enervatie van de sluitspier en op een betere lokale doorbloeding.

Behandeling via therapeut

Behandeling van prostaat hypertrofie door een therapeut is meestal niet nodig. Bereik je onvoldoende resultaat? Dan kun je altijd een therapeut inschakelen. Wij helpen je de juiste therapeut te vinden.

Zelf aan de slag?


Prostaatproblemen kun je heel goed zelf behandelen met de PowerMe en ons prostaatprotocol via onze app. Thuisbehandelen duurt 20 minuten per dag, 30 dagen. 

Afspraak maken?

Zoek samen met ons een therapeut bij jou in de buurt en maak vrijblijvend een afspraak.

Meer over prostaat hypertrofie

Bij prostaat hypertrofie wordt je prostaatweefsel sponsachtig waardoor je prostaat je urineleiders niet goed kunnen afsluiten. Een van de belangrijkste oorzaken voor prostaat hypertrofie is een hoge zuurgraad van ureum. Ureum wordt door je nieren uit je bloed gefilterd, maar als we verzuren dan krijgen deze zuren via het ureum de kans om je prostaatweefsel aan te tasten. De gladde spieren die voor afsluiting zorgen, worden minder effectief. Stress, te weinig beweging en kant-en-klare voeding werken verzurend. 


Prostaat hypertrofie geeft deze klachten:

  • Je moet vaak plassen
  • Je hebt last van een brandende, trekkende, zeurende of bijtende pijn in het gebied tussen je balzak en je endeldarm
  • De pijn kan naar je liezen en je geslachtsorgaan uitstralen
  • De pijn komt vooral voor bij kou, stress, alcoholgebruik, scherp eten en langdurig zitten
  • Vaak ontstaan er problemen met plassen zelf

Jouw gezondheid natuurlijk beter