arrow_drop_up arrow_drop_down

Stress

Langdurige stress put je uit

Zeker als je stressvolle momenten onvoldoende afwisselt met periodes van ontspanning. Want die zijn nodig voor je herstel. Stress kan vele oorzaken hebben: lawaai, werkdruk, te weinig slaap, gevoelens van onzekerheid, onrust, angst, bezorgdheid, verdriet en veel heftige gebeurtenissen. Grote of langdurige stress leidt uiteindelijk tot fysieke en emotionele klachten. 

Raymedy kan je helpen. 

Meer over stress >

Raymedy pakt het anders aan

Via de reguliere gezondheidszorg worden er van ontspannende middelen voorgeschreven zoals kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen, antidepressiva of stimulerende middelen. Wij richten ons liever op de emotionele oorzaken, orthomoleculaire ondersteuning, ademhalingsoefeningen en de mogelijkheden die onze raymedy's bieden om weer tot jezelf te komen. Raymedy koppelt daarbij eeuwenoude Oosterse inzichten aan onze Westerse wetenschap. Zo werken we aan een echte oplossing voor je stressklachten:

1. Intake

Je kiest een therapeut. Voor de afspraak, vul je een formulier in. Zo krijgt de therapeut een completer beeld.

Vind jouw therapeut

2. Bodyscan

De therapeut doet een bodyscan waarbij hij je energiehuishouding onderzoekt, en je meridianen meet.

Zo werkt het 

3. Inzicht 

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut de balans te herstellen of verbeteren.                               

4. Start 

Met lichtsignalen creëren we ruimte om sneller nieuwe overtuigingen te verwerken en eigen te maken. Een sessie wordt zo vaak een life-changing event.

Zelf doen kan ook

Goed op weg

naar een

gezond leven

Hoe stress je balans verstoort

Omdat je lichaam door langdurige stress uit balans is geraakt, verhindert het vaak een snel herstel. Bij verdriet en zorgen verzwakt bijvoorbeeld je immuunsysteem. Daardoor ben je vatbaarder voor griep of een infectie dan wanneer het verdriet is verwerkt. Dit soort verzwakkingen herstelt zich snel zodra je stress is verdwenen. Hoe groter je bewustwording tijdens de behandeling, hoe groter de stappen naar herstel zijn. 

Militair met ernstige klachten

Deze militair kwam terug uit Afghanistan met ernstige PTSS klachten. In heel korte tijd heeft de i-Health Psy-Chi methode hem volledig en duurzaam klachten vrij gekregen. Hij heeft slechts 3 sessies ondergaan om volledig en duurzaam klachtenvrij te zijn.

Stress en meridianen

We kijken met brede blik naar stress

Stress en emoties vragen veel energie. Langdurige stress put uit. Langdurige stress verhoogt daarom ook de vatbaarheid voor aandoeningen. Bètablokkers en psychofarmaca zijn slechts symptoombestrijders. De oorzaak ligt in onszelf, in onze gedachten en overtuigingen en hoe jij jouw leven hebt ingericht.


Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Elke emotie heeft zijn eigen meridiaan. Frustratie ontneemt bijvoorbeeld energie van je levermeridiaan en angst onttrekt energie aan je niermeridiaan. Bij Raymedy helpen we je bewust te worden van je overtuigingen en de emoties die je opbreken zodat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.


Je meridianen laten zien welke stress je ervaart

Raymedy artsen en therapeuten zien aan de metingen van je meridianen welke emoties een rol spelen bij jouw stress. Dit is uiteraard een momentopname. Maar vaak brengen je meridianen iets aan het licht waarvan je je niet bewust bent. Iedere emotie is namelijk gekoppeld aan een specifieke meridiaan. Uitputting van je hartmeridiaan ontstaat als je liefde, inzet en toewijding niet worden beantwoord of erkend. Dit leidt als het lang duurt, onvermijdelijk tot een verzwakking van het hart. 

Het DHL management team is van mening dat de Raymedy methode in staat is om aanzienlijk bij te dragen aan een vermindering van zowel de gezondheidsproblemen als het langdurige ziekteverlof door zowel fysieke als emotionele blokkades aan te pakken.

Enno D. Osinga B.Sc.

Voormalig Managing Director DHL Nederland van 1999 tot en met 2004

Snel resultaat bij stress

De eerste opluchting is er al direct na het eerste consult. Behandelingen volgens de Raymedy-PsyChi methode zijn erg effectief voor het behandelen van (jeugd)trauma's, negatieve kernovertuigingen en post traumatische stressstoornis (PTSS). Vanzelfsprekend heeft dat ook een goede uitwerking op je fysieke klachten. Je veerkracht neemt snel toe en je lichaam begint zich te herstellen.

Behandeling via therapeut

Waarom heb je eigenlijk stress van iets waar anderen geen stress van krijgen? Loop je tegen je grenzen aan? Bij het bewust worden van de diepere oorzaken van jouw stress kan een Raymedy therapeut je helpen met een PsyChi-consult à € 90 per uur. 

Zelf aan de slag?


Stress kan zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen. Gebruikers van de PowerMe kunnen via de app een aantal eenvoudige beproefde protocollen toepassen vanaf € 2 per keer.

Afspraak maken?

Zoek een therapeut bij jou in de buurt en maak vrijblijvend een afspraak.

Meer over stress 

Stress betekent letterlijk spanning. Bij stress brengt het hormoon adrenaline jouw lichaam in een staat van paraatheid. Je lichaam maakt zich gereed voor een vecht- of vluchtreactie: je ademhaling en hartslag stijgen en je spieren spannen zich aan. Als de dreiging voorbij is, keert je lichaam terug naar zijn gewone staat. Hier is niets ongezonds aan. Maar langdurige stress zonder een periode van herstel is wel ongezond. 

Deze reacties kunnen optreden bij langdurige stress:

 • Je bent snel ziek en loopt snel infecties op
 • Je hebt last van eczeem
 • Je hebt last van slapeloosheid
 • Je hebt last van rug-, nek-, en hoofdklachten en stijfheid bij opstaan
 • Je hebt pijn door vermoeide spieren die onvoldoende stabiliteit geven aan gewrichten
 • Je hyperventileert
 • Je ziet wazig of dubbel
 • Je hebt koude handen en voeten
 • Je hebt last van een hoge bloeddruk en hartklachten
 • Je hebt last van je maag en darmen
 • Je voelt je duizelig

Jouw gezondheid natuurlijk beter